پسته نه تنهاي يكي از مغزهاي خوراكي خوشمزه محسوب مي شود، بلكه به واسطه فوايد سلامت بسياري كه ارائه مي كند، مشهور است. به گزارش "استپ تو هلث"، پسته از جمله مواد غذايي با ارزش تغذيه اي بالا است كه فوايد آن تقريبا تمامي عملكردهاي بدن را پوشش مي دهند.
اگرچه تمام مغزهاي خوراكي در گروه مواد غذايي سالم و مغذي قرار مي گيرند، پسته به طور خاص به دليل ارزش هاي تغذيه اي كامل خود و فوايد آن براي بدن متمايز است. پسته يكي از مغزهاي خوراكي با بيشترين ميزان فيبر و چربي ها است و همچنين سرشار از ويتامين ها، مواد معدني، پروتئين ها و اسيدهاي چرب ضروري است.
خواص پسته
پسته ادرار آور است
به لطف محتواي پتاسيم زياد، مصرف پسته دفع مايعات را بهبود مي بخشد. اين شرايط به كاهش وزن و كاهش تورم، به ويژه در معده و پاها، كمك مي كند.
پسته در سيستم عصبي تعادل ايجاد مي كند
پسته از محتواي منيزيم زياد سود مي برد كه اين ماده معدني به ايجاد تعادل در سيستم عصبي كمك مي كند. بر همين اساس، ما مي توانيم از اختلالاتي مانند اضطراب، عصبانيت، افسردگي، استرس و بي خوابي پيشگيري كنيم.
پسته آنتي اكسيدان است
اين مغز خوراكي از سطوح آنتي اكسيدان هاي زياد مانند ويتامين C، ويتامين E، سلنيوم و رزوراترول برخوردار است. اين مواد مغذي از بدن در برابر آسيب راديكال هاي آزاد هم در سطح سلولي و هم بيروني محافظت مي كنند. اين شرايط به پيشگيري از پيري زودرس كمك مي كند.
مصرف پسته ميتواند مزاياي زيادي براي سلامت بدن داشته باشد. برخي از اين مزايا شامل داشتن قلبي سالم، كنترل وزن، محافظت در برابر بيماري ديابت و پرفشاري خون و بهبود گوارش است. ويتامينها، مواد معدني، چربي ها و پروتئينهايي كه در پسته يافت ميشود براي سلامت بدن بسيار مفيدند.پسته يكي از قديمي ترين آجيلهايي است كه در جهان مورد استفاده قرار ميگيرد. همانطور كه ميدانيد پسته بومي آسياست و بيشتر در ايران و عراق رشد پيدا ميكند. شواهد باستاني نشان ميدهد كه ارتباط پسته و انسانها به ۶۰۰۰ سال قبل از ميلاد بر مي گردد. اين ماده بيشتر در ايران، عراق و سوريه كشت ميشد و بعدها به رم نيز رسيد.
امروزه علاوه بر ايران، عراق و سوريه، كشورهاي ديگر نيز به كاشت آن اقدام ميكنند. پسته متعلق به خانواده anacardaceae است. پسته معمولا يك آجيل فصلي محسوب نميشود و در همه مواقع سال در دسترس افراد قرار دارد. اين ماده را امروزه ميتوان به اشكال مختلف خريداري كرد. پوسته اي كه بر روي آجيلها قرار دارد معمولا در برابر آسيبهاي فيزيكي و موارد مختلف از آجيل محافظت ميكند. از سوي ديگر، پسته شور و شيرين شده ممكن است انتخاب خوبي براي سلامتي شما نباشد زيرا سرشار از سديم و قند است. ايده آل ترين روش اين است كه پسته به صورت طبيعي مصرف شود و تا حد امكان از مصرف پسته فرآوري شده خودداري گردد.
اين آجيل خوشمزه مزاياي زيادي براي سلامت انسانها دارد. اين ماده يكي از معدود آجيلهايي است كه مواد مغذي فراواني در خود دارد. پسته حاوي مواد مغذي همچون كربوهيدراتها، پروتئين ها، چربيها، فيبر غذايي، فسفر، پتاسيم،تيامين، ويتامينB6 ، بتا كاروتن، لوتئين، زگزانتين، كلسيم، آهن، منيزيم، روي، مس، منگنز، ويتامين C، ريبوفلاوين، نياسين، فولات، ويتامين E، ويتامين A و ويتامين K است. تمامي اين مواد مغذي باعث شده اند پسته يك ماده عالي براي سلامت انسان باشد.
ارزش غذايي پسته:
برخي از مزاياي پسته براي سلامتي در ادامه بيان شده است. بر اساس مطالعات انجام شده، اين ماده محتواي كالري اندكي دارد. هر اونس از آن حدود ۱۶۰ كالري دارد كه در مقايسه با ميوههاي خشك شده و آجيلهايي همچون بادام زميني، گردو، بادام،فندق، آجيل برزيلي و شاه بلوط بسيار اندك است. پسه حاوي مقادير زيادي پروتئين است. مقدار پروتئيني كه در اين ماده يافت ميشود در هر اونس حدود ۶ گرم است كه در مقايسه با ساير آجيلها بسيار بالاست. محتواي چربي پسته نيز در مقايسه با آجيلهاي ديگر بسيار اندك است. آمارهاي جمع آوري شده نشان ميدهد كه محتواي چربي در يك اونس حدود ۱۳ گرم است.
پسته منبع خوبي از اسيدهاي چرب تك غير اشباع است. مصرف اين ماده به صورت منظم ميتواند سطح كلسترول بد خون را كاهش دهد و كلسترول خوب خون را اضافه نمايد.مواد معدني همون كلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، روي، مس، منگنز و سلنيوم نيز در پسته يافت ميشود. بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه پسته حاوي مقدار زيادي فسفر است.
علاوه بر اين سطح پتاسيمي اين ماده در مقايسه با ساير آجيل ها بسيار زياد است. مقدار سديمي كه در پسته يافت ميشود صفر است كه همين امر موجب ميشود اين ماده با ساير آجيلها متفاوت باشد. اين موضوع براي افرادي كه از پرفشاري خون رنج ميبرند خبر خوبي است زيرا اين افراد مجبورند مصرف سديم را در رژيم غذايي خود به حداقل برسانند. جزييات تغذيه اي كه در بالا به آن اشاره كرديم نشان ميدهد كه پسته تنها يك آجيل مغذي نيست بلكه غذايي است كه ميتوان در طول روز از آن استفاده كرد. به عبارت ديگر پسته خود يك غذاي كامل محسوب ميشود.
به گزارش سلامت نيوز، جام جم نوشت، اثرات مثبت خوردن پسته كه ناشي از فعاليتهاي بيوشيمي آن است مورد تحقيق دانشمندان قرار گرفته و ما در اينجا خواص پسته را براي شما توضيح ميدهيم.
۱- ويتامينها
پسته يك منبع خوب هيدوركربورها، اسيدهاي چرب اساسي و آنتياكسيدنتهاست. پسته حاوي مقادير زيادي ويتامين، به ويژه B6 و مواد معدني متنوع است.
۲- جلوگيري از رماتيسم و آرتروز
تحقيقات اوليه نشان ميدهد كه بخاطر خاصيت آنتياكسيدانت قوي پسته، اين ميوه ميتواند از اثرات تخريبي بيماريهاي مزمن همچون رماتيسم و آرتروز جلوگيري كند.
۳- افزايش توان جنسي مردانه
آزمايشهاي باليني نشان ميدهد كه مصرف روزانه ۱۰۰ گرم پسته به مدت سه هفته خواص آشكاري براي مردان دارد. عواملي كه در اين آزمايش اندازهگيري شدند بسيار عجيب هستند و در اثر آزمايش اولتراساند آت مردانه امروز ما موضوع تازهاي را ياد گرفتيم.
۴- مبارزه با راديكالهاي آزاد
آدامسي كه از پسته ميگيرند مورد آزمايش قرار گرفته و ميتواند تعداد راديكالهاي آزاد در بدن را كاهش دهد- راديكالهاي آزاد به سلولها آسيب ميرساند، پيرشدن را تند ميكند و باعث بيماريهاي مزمن ميشود.
۵- ديابت-انسولين
تحقيقات علمي خواص پسته براي افراد ديابتي را نشان ميدهد كه چگونه باعث كاهش گليسميا شده و خاصيت ذخيرهسازي انسولين دارد. خوردن پسته باعث كاهش خطر بيماريهاي قلبي براي افراد ديابتي نوع ۲ ميشود و فشار خون آنها را پايين ميآورد.
۶- كاهش وزن
جايگزين كردن چربيهاي حيواني با چربيهاي غيراشباع شده آجيل انتخابي سالم است و ميتواند منجر به كاهش وزن شود. آجيل مقادير زيادي چربي دارد و بايد در مصرف آن زيادهروي نكرد. اين يك حقيقت عجيب در باره پسته است. خوردن پسته پوست دارد مصرف غذاي شما را كاهش ميدهد! وقتي كه براي پوست كندن پسته مصرف ميكنيد باعث ميشود تا آن را كم كم بخوريد و با غذاي كمتري به شما احساس سيري دست بدهد. مشاهده پوستهاي پسته هم اثر رواني در كاهش ميزان مصرف آن دارد. البته آجيل شور ميتواند اعتيادآور باشد.
۷- فنوليك ضد سرطان
تحقيقات جديد در مورد اثرات مصرف آجيل در كاهش خطر ابتلا به سرطان اميدواركننده است. تركيب فنوليك كه بيشتر در پوست آجيل است، آنتياكسيدانتها، فيبر گياهي و اسيدهاي چرب غيراشباع شده همگي خاصيت ضد سرطان دارند.
۸- كاهش فشار خون
توازن غذايي پسته و به ويژه وجود اسيدهاي چرب اساسي، فشار خون را پايين ميآورد و خطر بيماريهاي مرتبط با استرس را كاهش ميدهد.
۹- طول عمر
آجيل باعث افزايش عمر ميشود! تحقيقات نشان ميدهد كه مصرف آجيل اثري حفاظتي در مقابل عوامل مرگآور دارد. اين براي گروههاي مختلف جمعيتي آزمايش شده است.
۱۰- مواد معدني
پسته حاوي مقادير قابل توجهي مس ( يك فنجان حاوي ۸۰ درصد مس مورد نياز روزانه)، منگنز، فسفر، منيزيوم و پتاسيم است.